SPY NEWS !

In jos

SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:00 pm

Special Operations/Low Intensity Conflict & Interdependent Capabilities (ASD SO/LIC & IC). Aceastae este denumirea portalului dedicat de catre DoD (US Department of Defence - Ministerul Apararii) operatiunilor militare speciale americane din afara teritoriului national al SUA.

Michael G. (“Mike”) Vickers a fost numit ca asistent al Ministrului Apararii al USA si este principalul consultant civil al ministrului privind operatiunile speciale ale DoD. Michael G. (“Mike”) Vickers a fost nominalizat in aceasta functie de catre presedintele Bush in 4 aprilie 2007, confirmat de catre Senatul american la 23 iulie 2007 si reconfirmat in functie de catre presedintele Obama la 26 februarie 2009.

NOTA:

Dr. Kalev I. Sepp este Directorul pentru Operatiuni Speciale al DoD. Fost ofiter al U.S. Army Special Forces, a luptat ca infanterist in El Salvador. Fost analist si strateg in Irak si Afganistan, a facut parte ca expert din Baker-Hamilton Bipartisan Commission on Iraq, cunoscuta si sub numele de Iraq Study Group. Pentru activitatea sa in Irak a fost recompensat de Department of the Navy cu medalia "Superior Civilian Service".
De mentionat este ca Dr. Kalev I. Sepp este coordonator al celebrelor operatiuni tactice PSYOPS (opereatiunile tactice de razboi psihologic).


Ultima editare efectuata de catre Radu in Joi Dec 17, 2009 7:56 pm, editata de 1 ori
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:10 pm

Prelegerea "Romanian Special Operations Forces".

In urma unor procese birocratice destul de intortocheate (cereri, confirmari, aprobari) s-a reusit obtinerea confirmarii finale: pentru prima data, Mihai Ghibu, seful detasamentului Romanian Special Operations Forces, va putea fi prezent vineri, 20 noiembrie, ora 16:00, in sala 201 a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala. Prelegerea va fi insotita si de prezentarea unui filmulet.

Toti cei interesati (studenti, masteranzi, chiar si persoane din afara Universitatii Bucuresti sau a Colegiului National de Aparare) sunt asteptati in numar cat mai mare la prelegerea din aceasta saptamana. Intrarea este libera.

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?497.720
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:16 pm

Armata Romaniei are doua unitati de forte speciale * Batalionul 1 Operatii Speciale "Vulturii" are sediul la Targu Mures, iar Batalionul Humint la Buzau

Presedintele Traian Basescu a inmanat,ieri, colonelului Lucian Foca, Drapelul de lupta al Unitatii militare 02000 din Buzau, prima structura de tip tactic din Armata romana.

Este vorba despre Batalionul HUMINT, unitate speciala de lupta si cercetare, aflata in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii. (DGIA)

Seful statului a sosit la Buzau insotit de generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General, si de consilierul prezidential Sergiu Medar.

Batalionul Humint este creat pe structura fostului Batalion 404 Cercetare. Actiunea s-a desfasurat fara accesul presei.

In prezent, peste 200 de militari din acest batalion se afla in misiuni in teatrele de operatii. Astfel, in Afganistan si Irak, militarii HUMINT fac parte din detasamente speciale si celule de conducere a informatiilor, iar in Balcani, din detasamente speciale in Kosovo si Bosnia.

Batalionul indeplineste diverse misiuni, cum ar fi procurarea de date si informatii de interes din surse umane in vederea identificarii riscurilor si amenintarilor la adresa securitatii trupelor dislocate in teatrele de operatii, asigurarea protectiei structurilor militare dislocate in teatre prin furnizarea de informatii utile comandantilor, participarea cu structuri independente la actiunile militare ale fortelor proprii.

Pe parcursul misiunilor executate, trei militari din acest batalion - sublocotenentii post-mortem Iosif Silviu Fogorasi, Mihail Anton Samuila si Narcis Sonei au cazut la datorie.

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a semnat decretele pentru acordarea drapelelor de lupta pentru Batalionul 1 Operatii Speciale "Vulturii", care are sediul la Targu-Mures, si Batalionul HUMINT, unitate speciala de lupta si cerecetare, aflata in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii. (DGIA)

Cele doua batalioane speciale au fost infiintate in urma cu mai mult timp, dar nimeni nu a recunoscut oficial existenta lor. Pregatirea militarilor din aceste unitati s-a facut cu instructori de la Pentagon si din armatele Israelului, Turciei si Marii Britanii.

Cele doua unitati de comando vor actiona numai in cazuri extreme si la ordinul special al sefului statului, fiind pregatite sa actioneze inclusiv in afara granitelor.

Romania a recunoscut oficial, ieri, prin doua decrete semnate de presedintele Romaniei, ca are in compunerea MApN unitati de comando.

Romanii Rambo sunt cei din Batalionul 1 Operatii Speciale "Vulturii", care are sediul la Targu-Mures, si Batalionul HUMINT, Buzau, unitate speciala de lupta si cercetare, aflata in cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii.

Cele doua batalioane speciale au fost infiintate in urma cu mai mult timp, dar nici un oficial nu a recunoscut existenta lor. Pregatirea militarilor din aceste unitati s-a facut cu instructori de la Pentagon si din armatele Israelului, Turciei si Marii Britanii.

Cele doua unitati de comando vor actiona numai in cazuri extreme si la ordinul special al sefului statului, fiind pregatite sa opereze inclusiv in afara granitelor.Domnului Colonel A.C.
Imagini Studioul Cinematografic al Armatei

Meseria lor este salvarea vietilor.

Batalionul 1 Operatii Speciale "Vulturii" a fost creat in martie 2003 .O importanta contributie la aceasta nastere au avut-o fortele speciale americane (U.S. Special Forces) dar mai ales mai multi ofiteri din cadrul SMG (Generalul S.I., Generalul A.S. si alti ofiteri deosebiti care au sprijinit activitatea celor din Sectia Cercetare la Trupe - in mod special Generalul D.I. , cel care in anii '90 a intensificat eficientizarea fortelor pentru operatii speciale din Armata Romana).

In cadrul Armatei Romane, dezvoltarea unitatilor si subunitatilor destinate unor "misiuni cu caracter deosebit" a fost legata in primul rand de evolutia trupelor de Parasutisti, dar si a unitatilor de Vanatori de Munte, Garda, Politie Militara sau Infanterie Marina si Scafandri (in cadrul Fortelor Navale).

Prima subunitate pentru Misiuni Speciale din Romania a fost Compania Misiuni Speciale din cadrul Batalionului Parasutisti (constituit la inceputul anilor 1940 pe model german). Luptatorii din aceasta companie , condusi de Capitan Mihai Tantu au participat la luptele din jurul Bucurestiului in august 1944. In 1945 unitatea a fost desfiintata de sovietici.

In 1958 s-a format Compania Cercetare Speciala, pe model sovietic, in cadrul Regimentului 246 Aerodesant (desant parasutare) .

La 1 martie 1976, subunitatea de cercetare speciala din cadrul Regimentului a devenit Batalionul 404 Cercetare in Dispozitiv, unitate independenta.

Tot in 1976, la 1 octombrie s-a infiintat Centrul de Scafandri.

Renasterea unitatilor speciale a fost posibila datorita devotamentului unor ofiteri precum General Grigore Bastan, General Nicolae Danescu si a multor ofiteri anonimi care si-au facut meseria cu multa pasiune.

Efective ale Batalionului 404 Cercetare au participat la Revolutia din 1989 in Timisoara si in Bucuresti. Au dat suprema jertfa pe 22.12.1989:
Capitan (pm) Filoti Claudiu
Slt. (pm) Gradinaru Dumitru
Slt. (pm) Mihai-Florea Onet.


La inceputul anilor 2000, in urma restructurarilor s-au format doua unitati, una in Targu Mures (Batalionul Operatii Speciale, in 2003 ) si cealalta in Buzau (Batalionul Humint, in 2001) ai caror luptatori duc mai departe profesionalismul inaintasilor si nu ezita sa-si sacrifice viata pentru Dumnezeu, pentru Romania, pentru camarazi si colegi sau pur si simplu pentru a salva orice cetatean roman aflat in primejdie.

Dupa 1989, militari din cadrul unitatilor speciale (Batalioanele Cercetare, Batalioanele Misiuni Speciale, Batalionul Operatii Speciale, Batalionul Humint, DIR, DNFOS) au fost prezenti in toate misiunile in care au fost desfasurate in exterior (teatrele de operatii) unitati ale Armatei Romane - de la Primul Razboi din Golf, pana la operatiunile din Afghanistan si Iraq (inclusiv in cazul ziaristilor romani luati ostatici), trecand prin Angola, Albania, Bosnia, Kosovo.
Primii militari romani cazuti la datorie intr-un teatru de operatii au fost
Slt.(pm) Mihai Anton Samoila, Slt.(pm) Iosif Silviu Fogorasi (ambii cercetasi) in data de 11 noiembrie 2003, in Afghanistan.

Primul ofiter din cadrul Batalionului Operatii Speciale cazut la datorie a fost Capitan Tiberius Petre ("Tibi" sau "Pedro" cum ii spuneau colegii), la data de 3 aprilie 2009 in timp ce conducea o subunitate de interventie venita in sprijinul unei unitati americane atacate.


MISIUNI SOF

1) DE BAZA

-cercetare speciala
-actiuni directe
-asistenta si sprijin in strainatate
-sustinerea actiunilor militare neconventionale
-combaterea terorismului
-activitati specifice operatiilor psihologice
-actiuni impotriva proliferarii armelor de distrugere in masa
-actiuni specifice operatiilor informationale

2) COLATERALE

-sprijinul coalitiei
-cautare-salvare si evacuare
-activitati impotriva traficului de droguri
-activitati impotriva mijloacelor explosive
-asistenta umanitara in strainatate
- asistenta militara
-activitati speciale
-participarea la asigurarea pazei si sigurantei unor obiective de importanta strategica

http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?497.0
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:17 pm

Batalionul 313 Cercetare

Pare, la prima vedere, un batalion ca oricare altul. Dar, la o privire mai atenta, este intr-un fel diferit. Natura relatiilor este cu totul alta. Poate pentru ca sunt cercetasi. Dar esenta si consistenta relatiilor este data de clipele petrecute in misiuni specifice.

Maiorul Vasile Ene, seful de stat major, a venit la acest batalion dupa absolvirea AISM (astazi, UNAp), dintr-o alta specialitate spre cercetare. Impactul este vizibil si acum cand a devenit cercetas. "Am gasit o alta mentalitate. Oamenii stiu ce au de facut si au alt stil de a munci, unde independenta joaca un rol important. Acum avem o echipa tanara care a avut de la cine invata si am o deosebita incredere in ea. Aceasta echipa are in compunere tineri care au fost in teatrele de operatii si care au venit cu un alt mod de a privi lucrurile, mai apropiat de viziunea razboiului modern".

Inevitabil, teatrele de operatii influenteaza modul de actiune si gandire al militarilor romani care participa acolo. Cercetasii, intotdeauna, au fost prezenti prin grupurile de cercetare, executand misiuni specifice. Iar pentru indeplinirea acestora cu succes, este nevoie de oameni foarte bine pregatiti.

"Cercetasii, in general, sunt militari foarte bine pregatiti – declara loctiitorul comandantului, locotenent–colonelul Adrian Ciolponea. Acestia urmeaza o pregatire variata si complexa, in acelasi timp. De aceea, nu se compara nivelul pregatirii cu militarii dintr-o alta arma. Si, poate de aceea, avand o polispecializare – parasutism, alpinism, scafandrerie etc. – nu trebuie sa se renunte asa de usor la ei. Pentru ca, intotdeauna, este nevoie de cercetasi. Iar tipurile de amenintari actuale confirma acest lucru". (D.S.)
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:37 pm

Plutonier Manica DAMIAN, Unitatea Militara 02000, Buzau

1. Principala problema a subofiterilor din unitatea din care fac parte este crearea coeziunii colectivului, deoarece este o unitate relativ noua. In urma selectionarilor facute pentru a completa statul de organizare, au fost aduse cadre din toata tara, din unitati cu specific diferit. Comanda unitatii impreuna cu statul major si subofiterii din unitate au inceput un amplu program de realizare a acestui deziderat. Acest lucru este deosebit de important, deoarece unitatea executa misiuni in teatrele de operatii internationale.
2. Functia de consilier este noua si pana in prezent nu ma pot lauda cu implicarea mea in decizii importante. Este o provocare pentru mine si implicarea mea va fi totala.
3. Nu simt nici un fel de presiuni asupra muncii executate de mine. Conducerea ma sustine, iar problemele pe care le aduc la cunostinta sunt tratate cu responsabilitate, cu solutii imediate.
4. Consider ca actualul cadru normativ este perimat si influenteaza in mod negativ activitatea consilierului.
5. Sistemul relational nou-infiintat a inceput sa functioneze. Mai sunt insa multe de facut in acest sens, deoarece nu exista o comunicare foarte buna intre esaloane. O alta disfunctie rezulta din faptul ca nu sunt numiti in functii consilierii de la esaloanele superioare. Se simte lipsa conlucrarii, a schimbului de idei.
6. Statutul subofiterilor din Armata Romaniei este perfectibil. Doresc sa punctez cateva aspecte: crearea unei structuri de management si resurse umane a subofiterilor similare celei din SUA; organizarea de cursuri bazate pe experienta din teatrele de operatii si pe cea a militarilor cu studii in SUA, pentru formarea de instructori; eliminarea prevederilor din Statutul cadrelor militare privitoare la avansarea personalului navigant.

http://www.presamil.ro/OM/2005/14/pag%2010-11.htm
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:37 pm

BARBOSII DIM

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/19656/Irak-si-Afganistan-democratie-cu-somatie.html

"Prajitura" acestei deplasari au constituit-o militarii din detasamentele speciale ce apartin Directiei Informatii Militare, ramura externa a serviciului de informatii al Armatei. Acestia desfasoara misiuni sub acoperire totala, recunoastere si infiltrari in adancime si se bazeaza pe trei tipuri de actiuni pentru culegerea de informatii:

HUMINT (explotarea unor surse umane), SIGINT (obtinerea, prelucrarea si transmiterea de date si informatii criptate) si IMINT (imagini in timp real si fotografii obtinute cu ajutorul avioanelor fara pilor SHADOW 600).

In Irak, actiunile SIGINT si IMINT se desfasoara pe o portiune din granita irakiano-iraniana. De multe ori, informatii extrem de pretioase au fost obtinute din acea arie de operatii.

Militarii implicati in actiuni de tip HUMINT au barbi lungi, o infatisare si vesminte tipic islamice, cunosc partial limbile araba si pastuna si participa la actiuni speciale, majoritatea strict secrete, alaturi de fortele speciale americane.

Sursa: Jurnalul National, 1 Octombrie 2005
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 1:42 pm

NATO infiinteaza o scoala de spioni la Oradea


Parlamentul a aprobat, ieri, înfiinţarea unui centru de excelenţă de spionaj şi contraspionaj (HUMINT&CI) al Alianţei Nord-Atlantice, cu componentă românească.


În termeni militari, HUMINT (Human Intelligence) desemnează informaţiile culese din surse umane (spionaj), iar CI este prescurtarea uzuală pentru activitatea de contrainformaţii (contraspionaj).


Centrul NATO va funcţiona la Oradea, iar costurile pentru înfiinţarea acestei unităţi se vor ridica la17,8 milioane de lei. După parcurgerea etapelor de acreditare şi operaţionalizare, Centrul de excelenţă NATO din România va fi coordonat de Comandamentul Aliat pentru Transformare, cu sediul la Norfolk (SUA).


Spionii militari români sunt bine cotaţi


Misiunile, responsabilităţile şi modul de organizare a componentei româneşti a Centrului vor fi stabilite de Ministerul român al Apărării, conform cerinţelor Comandamentului Aliat pentru Transformare.


Aprobarea acordată ieri de Parlamentul României vine în urma unei scrisori adresate de ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, către preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, şi către preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.


Potrivit ministrului Meleşcanu, în contextul procesului de transformare a NATO, România s-a oferit să preia rolul de lider în domeniul HUMINT. România are deja experienţă în acest domeniu, după ce a participat cu succes, cu structuri de informaţii militare, la misiunile internaţionale din Afganistan, Irak, Bosnia şi Kosovo.


În acest moment, Armata Română are în Afganistan, în cadrul misiunii ISAF, două structuri de informaţii, cu un efectiv de 55 de militari. În Irak, Armata Română are o "celulă de coordonare informaţii", cu un efectiv de 13 militari.


Rezultatele deosebite în domeniul HUMINT ale militarilor români sunt facilitate, în ţările arabe (inclusiv Irak), de relaţiile tradiţionale dintre România şi statele arabe, ceea ce facilitează contactele dintre români şi arabi. În procesul de culegere a informaţiilor militare, cele mai valoroase provin de regulă din zona HUMINT, dar sunt confirmate şi completate cu informaţii culese prin mijloace tehnice.


HUMINT românesc


Principala unitate HUMINT a Armatei Române este batalionul de la Buzău (fostul Centru 404 Cercetare), subordonat Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. În ultimii cinci ani, din batalionul HUMINT de la Buzău, trei militari au murit în misiuni internaţionale – doi în Afganistan şi unul în Irak.


Înfiinţarea în România a Centrului de excelenţă NATO a fost propusă, la începutul acestui an, printr-un memorandum elaborat de Ministerul Apărării, şi a fost aprobată ulterior de premierul Tăriceanu şi de CSAT.

http://stiri.rol.ro/content/view/131770/2/
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Esecul spionajului militar american in Afghanistan !

Mesaj  B2 la data de Joi Ian 28, 2010 7:20 pm

Serviciile americane de informatii aflate in Afganistan nu cunosc realitatile locale si dau dovada de o lipsa de curiozitate care le impinge sa ghiceasca in cafea, in loc sa desfasoare anchete aprofundate, a acuzat un inalt responsabil militar american.

Intr-un document acuzator, generalul Michael Flynn, seful serviciilor de informatii militare din Afganistan, cere reformarea radicala a "aparatului de informatii, in continuare incapabil sa gaseasca raspunsuri la intrebarile fundamentale privind mediul in care isi desfasoara activitatea si a oamenilor pe care incercam sa-i protejam si sa-i convingem sa colaboreze". Motivele acestor deficiente sint inainte de toate "culturale si umane", subliniaza Flynn in raportul publicat luni pe site-ul Center for a New American Security din Washington.

In timp ce presedintele Barack Obama se intilnea, ieri, cu responsabilii serviciilor americane de informatii pentru a analiza ancheta asupra atentatului esuat impotriva unui avion la 25 decembrie, generalul Flynn a realizat un portret critic al agentilor serviciilor secrete trimisi in teritoriul afgan. Ei "nu cunosc nimic despre economia locala si stapinii locurilor", au o idee "vaga despre identitatea adevaratilor lideri si despre cum ii pot influenta" si "stau departe de oamenii aflati in pozitii importante, de la care pot obtine raspunsuri", acuza el.

In consecinta, specialistii in informatii nu pot decit sa "ridice din umeri cind superiorii le cer informatiile si analizele necesare pentru o lupta eficienta impotriva rebelilor", mentioneaza generalul Michael Flynn. "Problema este ca acesti experti, majoritatea entuziasti si dornici sa afle, nu obtin din teren informatiile de care au nevoie, astfel incit multi dintre acestia spun ca munca lor consta mai degraba in a spune povesti, decit in a desfasura anchete serioase", noteaza generalul Flynn.
Sursa: The Wall Street Journal.
http://online.wsj.com/article/SB126273596828417151.html?mod=googlenews_wsj
http://spyology.myforum.ro/esecul-spionajului-militar-american-in-afganistan-vt507.html

B2

Mesaje : 5
Data de înscriere : 14/01/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  Ronin la data de Joi Feb 04, 2010 7:44 pm

Un link interesant:
http://www.lovendal.net/wp52/tag/spioni/

"Dovezile asupra spionajului internaţional datează încă din Anglia secolului al XVI-lea. Se consideră că primul maestru adevărat al spionajului a fost Sir Francis Walsingham, a cărui reţea de spioni acoperea întreaga Europă, lucrând în interesul reginei Angliei, Elisabeta I."

"Pentru a o proteja pe regina Elisabeta I a Angliei si regatul ei, Sir Francis Walsingham (seful Cancelariei Reginei) a creat o retea de "furnizori de informatii", dupa cum si-a numit el agentii, infiltrati atat in comunitatile de negustori cat si la curtile regale de pe intreg cuprinsul Europei. Titlul sau oficial era de "secretar general al reginei". Neoficial insa, era coordonatorul activitatilor britanice de spionaj."

Ronin

Mesaje : 14
Data de înscriere : 20/01/2010

Vezi profilul utilizatorului http://ordinulnegru.blogspot.com/

Sus In jos

Re: SPY NEWS !

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum