LITERATURA NECESARA !

In jos

LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:38 pm

Pe urmele agentului B-39
Haralamb Zinca

Soarele a murit în zori (Ed. Militară, Bucureşti, 1976)
Toamna cu frunze negre (Ed. Militară, Bucureşti, 1978)
Anotimpurile morţii (Ed. Militară, Bucureşti, 1980)
Destinul căpitanului Iamandi (Ed. Militară, Bucureşti, 1982)
Operaţiunea "Soare" (Ed. Militară, Bucureşti, 1984)


"Una dintre cartile sale, "Pe urmele Agentului B-39" (5 vol.) descopera un lucru interesant. Intr-o perioada de criza acuta (al II-lea razboi mondial), Spionajul Militar Romanesc INFIINTEAZA un "NUCLEU"..., nucleu care avea sa reziste tuturor timpurilor si regimurilor care s-ar fi 'perindat' pe la puterea 'vremelnica', al carui motiv existential era legat doar de fericirea romanilor si Romaniei."

"In cartea lui HZ, Pe urmele Agentului B-39, avem un roman patriot, ofiter in Biroul II al MStM, infiltrat adanc in inima Germaniei hitleriste...
Stiti ce spuneau romanii (tot patrioti) despre el...ca este un neamt, care ar merita spanzurat, etc !!!"

Un citat superb din carte:

"...Acum, cand de moarte ma mai despart doar un numar de ore sau de zile, cand simt ca mintea mea s-a imbogatit si cu intelepciunea de pe urma, pot sa afirm cu mana pe inima ca NU exista in lume SPION fericit, oricat de mari si de spectaculoase ar fi rezultatele actiunilor sale. Nu ca spionul ar fi un tip ce refuza fericirea, ci pentru ca inauntrul fiintei sale timpul grefeaza un inexplicabil dispozitiv biologic care-i secreta nefericire..."


Ultima editare efectuata de catre Radu in Vin Dec 18, 2009 11:54 am, editata de 2 ori
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:40 pm

Paraşutismul militar în România,
tradiţie şi actualitate

Colonel dr. Mircea Tănase

Lucrarea "Paraşutismul militar din România – tradiţie şi actualitate" reprezintă rodul unei pasiuni şi preocupări mai vechi privind istoria acestei arme, cu un trecut dacă nu îndelungat, cu siguranţă suficient de consistent şi, evident, demn de a fi consemnat. Am încercat relevarea principalelor momente legate de apariţia şi evoluţia paraşutismului militar românesc, circumscris, cum era şi firesc, apariţiei şi evoluţiei trupelor aeropurtate pe plan mondial.

Cartea vine în continuarea unei serii de articole publicate în revista "Paraşutiştii", editată de mulţi ani de către structura de învăţământ de profil de la Buzău (Şcoala de Aplicaţie pentru Paraşutişti, devenită ulterior Şcoala de Aplicaţie a Forţelor pentru Operaţii Speciale şi, mai recent, Centrul de Instruire pentru Operaţii Speciale, acolo unde, de mai mulţi ani, fiinţează şi Muzeul Paraşutiştilor), de alte publicaţii ştiinţifice din zona militară sau cea civilă, dar şi ca o continuare a celorlalte două cărţi pe care le-am publicat anterior: "Salt în istorie – paraşutiştii din România în anii celui de-al doilea război mondial" şi "Trupele aeropurtate în cel de-al doilea război mondial".

După aproape 25 de ani de activitate în trupele de paraşutişti, cu greutăţile dar şi cu frumuseţea unei profesii de excepţie, m-am simţit dator să răsplătesc privilegiul de a servi în această armă şi să redactez această lucrare, pe care am dedicat-o "tuturor camarazilor mei paraşutişti de pretutindeni". Îmi place să cred că am putut aduce astfel un modest omagiu jertfei paraşutiştilor, truditori din umbră pentru afirmarea unei arme de elită, dar şi un binemeritat onor paraşutistului român, marele erou anonim al acestei cărţi.

Am speranţa că cititorii, paraşutişti de profesie sau doar pasionaţi de istoria fascinantă a acestei arme, vor găsi acele informaţii care să-i facă să aprecieze la justa valoare spiritul de corp, puterea de sacrificiu şi dorinţa de a învinge întotdeauna a acestor "cavaleri ai cerului albastru". În acelaşi timp, lucrarea poate oferi celor interesaţi informaţiile necesare pentru susţinerea, cu argumentele istoriei, a unor iniţiative şi decizii privind viitorul acestei arme de elită a armatei române.

Departe de a fi completă, lucrarea este deschisă oricărei îndreptări în ceea ce priveşte conţinutul ei şi m-aş bucura dacă va putea fi completată şi, mai ales, continuată, pentru că, mărturisesc sincer, cred în viitorul acestei arme şi, mai ales, cred în viitorul paraşutiştilor militari români.
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:41 pm

CONDAMNATI LA TACERE
Dumitru Prichici

Redactori: Marian Oprea
Consilier ştiinţific: Emil Străinu

"Prezenta lucrare constituie un adevărat eveniment editorial. Pentru prima dată în România un ofiţer tehnic de informaţii, specializat în tehnică operativă (TO), destăinuie pentru publicul larg adevărata dimensiune a activităţilor desfăşurate în compartimentele specializate.

Cartea are un profund caracter autobiografic şi face lumină într-un domeniu care până acum constituia un subiect tabu al serviciilor secrete, implicit al muncii de informaţii."

"Condamnaţi la tăcere nu este numai titlul unei cărţi de excepţie ce reprezintă biografiile unor oameni de excepţie, ci şi simbolul unei filozofii lăuntrice, a unui mod de viaţă, a unei bresle ce face parte din stâlpii siguranţei naţionale a statului român."
(Colonel Dr. Emil Străinu)
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:42 pm

36 de ani în serviciile secrete ale României
Stelian Octavian Andronic

Stelian Octavian Andronic este unul dintre ofiţerii superiori ai Securităţii trimişi în misiuni "de vârf" în străinătate. În 1990, ziarul The Wa shington Post l-a desemnat ca fiind agentul care încasa banii de la Pentagon pentru tancurile vândute de Ceauşescu, depozitându-i pe numele său în Elveţia. Recent, editura bucureşteană Compania i-a publicat memoriile sub titlul "36 de ani în serviciile secrete ale României". Reproducem în cele ce urmează un fragment, cu menţiunea că titlurile şi subtitlurile aparţin redacţiei.

"Societatile secrete nu trebuie ignorate. Ele sunt si lucreaza continuu, la fel ca si serviciile secrete. Conspiratia exista. Si este in defavoarea Romaniei".

"Printre societatile secrete cu caracter religios, interlocutorul meu se interesa mai ales de cele legate intr-un fel sau altul de Sfantul Mormant de la Ierusalim si de VATICAN, incepand cu Ordinul Templierilor si Cavalerii Ioaniti si terminind cu cel al Cavalerilor de Malta..."

"L-am intrebat daca tot ce se spune despre societatile secrete este adevar sau legenda. Mi-a raspuns ca ele exista in realitate, dar, cum este si firesc, fiind vorba de grupari cu caracter secret, existenta, activitatea si scopurile lor sint ascunse marelui public, pentru ca scopurile lor contravin intereselor popoarelor. Acestea (popoarele) trebuie impiedicate sa cunoasca realitatea ca sa nu se revolte - o posibila revolta de care se TEM societatile secrete."

"Pot sa afirm fara retinere ca acest expert (pe probleme de societati si servicii secrete) mi-a fost un bun si, cred, sincer indrumator intr-un domeniu incitant si destul de putin cunoscut in anii '70.
Discutiile pe care le-am avut cu el nu au fost niciodata transmise in CENTRALA.

Dincolo de lipsa de interes pentru notele mele din 1973, trebuie sa spun ca nimeni (?!) din Centrala serviciului nostru secret n-a abordat vreodata acest subiect in discutiile cu mine si apoi nu dispuneam nici de cele mai sumare date pentru a-l prezenta pe interlocutorul meu.
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:44 pm

Istoria secreta a Mossad-ului. Spionii lui Ghedeon
Autor: Gordon, Thomas


POVESTEA NESPUSA A UNUIA DINTRE CELE MAI PUTERNICE SI MISTERIOASE SERVICII SECRETE DIN LUME - MOSSAD.

Creat in 1951 pentru a asigura viitorul citadelei Israelului, Mossad-ul este o Arma Inteligenta a carei mina de agenti se afla in spatele celor mai indraznete si riscante misiuni de spionaj, anti-teroriste si lichidari din toate timpurile. Acum, pentru prima oara, interviurile cu usile inchise ale autorului cartii, Gordon Thomas, si dosare secrete, fac ca adevarul despre Mossad sa fie mai aproape de noi, ca niciodata. In Spionii lui Ghedeon veti afla cum Mossad-ul a scos CIA din postura de principala sursa de informatii a Vaticanului, prin dezvaluirea identitatii celor din spatele atentatului la viata Papei Ioan Paul, in mai 1981; veti afla despre planul de asasinare a lui Yasser Arafat; si mai ales despre implicarea Mossad-ului in moartea Printesei Diana si a lui Dodi Fayed. Gordon Thomas este autorul a 37 carti traduse in toata lumea, citeva dintre ele avind ca subiect serviciile secrete internationale. Calitatea sa de corespondent in strainatate l-a facut martorul multor evenimente mondiale, de la criza Suezului (1956), pina la piata Tiananmen (1989), experiente care, multe s-au transformat in carti romane, scenarii, fiind rasplatit cu numeroase premii: premiul Criticii si al Juriului de la Festivalul de Film de la Monte Carlo, premiul Edgar Allan Poe, precum si trei nominalizari ale Societatii Mark Twain pentru Excelenta in reportaj.
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:45 pm

Batalia pentru Romania
Mircea Dogaru

Dialog pe calea undelor cu jurnalistul Septimiu Roman

"Domnilor naivi de peste Ocean, domnilor pseudo-politicieni si pseudo-istorici, domnilor pseudo-analisti politici, pseudo-oameni de cultura si pseudo-gazetari...In memoria celor 16 victime de la Sucutard si Muresenii de Campie, apartinand unor etnii si religii diferite, raspunsul poporului roman nu poate fi decat unul singur - "NIET"! sau ca sa ne pastram in ton cu vremurile - "LA"!
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:46 pm

"Singur împotriva Europei" - Mihai Viteazul
de Mircea Dogaru

In plina epoca de negare oarba a tot ceea ce am fost si suntem, ne-am hotarat, de-acolo, de pe „marginea drumului“, unde ne-a aruncat, intre timp, nu Istoria, ci „ocupantul“ si slugile sale, prin prezentul volum, pe Mihai Viteazul cel adevarat (despuiat de imaginea mistificata de precursorii „integratorilor“ de astazi) intr-o Europa germano-catolica, programatoare, ca de obicei, a noului si apropiatului viitor dezastru continental, pe barbatul politic, pe omul de arme si diplomatul care a indraznit sa gandeasca si sa lupte pentru infaptuirea Unirii, ca nici un alt roman, in integralitatea spatiului etnogenetic al poporului nostru.
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:46 pm

Cercetare, Informatii, Spionaj
Comandor (r) dr. Mihai Axante.

Chiar daca in privinta numarului de spioni prusaci sau a celui al bucatarilor francezi putem avea indoieli, miezul vorbelor monarhului prusac ramane si astazi valabil, in vremuri si intr-o lume in care se pune atata pret pe activitatea de culegere de informatii, pe acuratetea acestora si pe directionarea lor in timp cat mai scurt catre factorii de decizie.

Schimbari politice si sociale, conflicte militare regionale, extinderea unor sfere de influenta si, ca o incununare a provocarilor, terorismul extins, practic, la scara planetara, nu ar fi decat aspecte de-a dreptul generice si, poate, nici macar toate dintre cele care framanta omenirea zilelor noastre.

Cartea comandorului Mihai Axante - doctor in stiinte militare, analist si sef de sectie in Directia Informatii Militare, atasat militar in Israel (1992-1995), China (1997-2000), Vietnam, Coreea de Nord si India, fost comandant al Centrului de Pregatire Informativa din Directia Generala de Informatii a Apararii - pune in balanta cele cateva mari perspective, tocmai enuntate si care alimenteaza munca informativa, dar, ca un specialist al domeniului chiar si multe altele, oferind argumente, ipoteze de lucru si amanunte cu mult mai serioase decat butada regelui prusac, realizand introspectii asupra desfasurarii activitatii de informatii in conflictele militare ale ultimelor trei decenii, o trecere in revista a serviciilor specializate din zece state ale lumii, dar si a celor autohtone.

Cu o adresabilitate care ii vizeaza cu precadere pe expertii domeniului (personal din serviciile de informatii, militari, analisti politico-militari), pe cei care se pregatesc sa li se alature, Cercetare, informatii, spionaj poate fi citita cu real folos si de catre un public mai larg, intre care, daca am atrage atentia cu simtul umorului asupra unei tematici, altfel, cat se poate de grave si de anvergura, i-am socoti, in primul rand, pe cei care, credeau cu inversunare ca, in aceasta privinta (mai putin gadget-urile high-tech, unde realizarile cercetatorilor din domeniul militar au ajuns sa egaleze imaginatia scenaristilor si recuziterilor de film), lucrurile stau cam ca intr-un film cu James Bond.
Nu stau deloc asa, iar una dintre dovezile realitatii cu mult mai complexe si mai complicate o reprezinta chiar literatura vasta a domeniului (in volum sau in periodice), consultata in vederea elaborarii lucrarii.
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  RADU la data de Vin Noi 27, 2009 12:51 pm

Spion de prisos
Paul Carpen

"Pseudonimul literar al lui Paul Ceausu, nascut la 17 ianuarie

1939 în Bucuresti, ofiter de informatii, promotia 1961, initial

absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir (Breaza, 1955).

Dupa trecerea în rezerva, se consacra scrisului, publicând, cu

predilectie, romane de aventuri: Spion de prisos (1996),

Transformarea pionului (1998), Franciscanul (2002), Fulgerul

(2002), În umbra lui Cain (2005), dar si o culegere de articole si

interviuri – Ferestre spre securitate (2006). Redactor la revista

Lumea detectivilor (2002-2004) si redactor-sef la revista

Securitatea privata (2005 – prezent).

Corespondent constant al revistei Viata militara, seria noua."
avatar
RADU
Admin

Mesaje : 46
Data de înscriere : 17/11/2009
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: LITERATURA NECESARA !

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum